Vælg en side

Hvad betyder god planlægning for dig?
For mig er det noget med: God planlægning sparer tid.

Er du sådan én der prioriterer at planlægge lidt frem i tiden?
Eller er du mere typen ’jeg-tager-det-som-det-kommer’?

Jeg er vild med at planlægge, sætte ting i system, udarbejde planen og følge med trin for trin når planen føres ud i livet.

Jeg planlægger mangt og meget – bl.a. arrangementer og madplaner. En tredje ting er planlægning af indhold til de sociale medier (i daglig tale SoMe) aktiviteter, og det skal dette indlæg handle om.

I en travl hverdag er det ofte svært at nå det hele, der går meget tid med afbrydelser. Det er en af grundene til at jeg synes det giver mening at planlægge SoMe aktiviteter for en længere periode og ikke fra dag til dag:

  • indholdet bliver alt andet lige mere gennemtænkt og sammenhængende – og ikke blot enkeltstående nedslag
  • det er tidsbesparende, når du ikke skal starte forfra hver gang eller hele tiden være på udkig efter et eller andet fikst at skrive om
  • ved at sætte planlægningen lidt i system, kan du nemt holde styr på, hvor langt du er med udførelsen af de enkle initiativer

Jeg oplever at fremstilling af indhold til sociale medier er lidt af en tidsrøver. Sådan tror jeg i virkeligheden vi er mange der har det. Og det er derfor jeg har sat det lidt i system.

Det jeg har gjort, er i virkeligheden meget enkelt og slet ikke raketvidenskab. Det handler i al sin enkelthed om:

 

Bevar overblikket og spar tid

– benyt en oversigt til at holde styr på detaljerne

Jeg har lavet en simpel oversigt (i xls) som hjælper mig med at bevare overblikket. Og jeg kan løbende følge med i, hvor langt jeg er med at føre planen ud i livet.

Filen har format som en udvidet kalender, og den indeholder kolonner der kort beskriver aktiviteten. Jeg prioriterer samtidig med jeg bygger planen også at brainstorme på tekst eller at skrive råteksten til de enkle opslag. God planlægning sparer tid senere. Selve teksten arbejder jeg på i et word dokument.

Planlægningsoversigten har mange anvendelsesmuligheder. Den kan bruges til at holde styr på SoMe aktiviteter. Den kan nemt ændres, så den vise alle planlagte marketing- og salgsaktiviteter. Så er alt samlet ét sted.

Er der gang i mange initiativer kan det måske være en fordel at have oversigten splittet op f.eks. per produktgruppe for at bevare overblikket.

Senere i indlægget kan du få adgang til min planlægningsoversigt.

’Content is King’

– sådan er det stadig!

Indhold er vigtigt, vel at mærke relevant indhold. Det kan være svært på kommando at finde på indhold, synes jeg. Derfor har jeg gjort det til en vane at liste idéer til indhold i et separat ark i planlægningsoversigten.

Så bruger jeg ikke kræfter på at huske på dem eller holde styr på de små papirlapper jeg har skrevet dem på. Og så er der altid et lille bibliotek af idéer at tage af.

På min liste står f.eks. idéer som evaluer om tidligere opslag kan tåle en gentagelse, giv et simpelt tip på et problem og fortæl om et værktøj jeg selv benytter til daglig.

Kniber det med inspiration til indhold, så kan jeg anbefale at du f.eks. følger Christina Klitsgaard på sociale medier og til en start tilmelder dig hendes nyhedsbrev. Det gør du på https://weloveemails.dk/

Christina deler løbende rundhåndet ud af sin store viden og passion for e-mailmarketing – og noget af hendes materiale er ganske gratis. Jeg har investeret i nogle af hendes online kurser og produkter.  Den vej igennem har jeg fået meget håndgribelige tips og ideer til indhold. Idéer, som sagtens kan anvendes på sociale medier også. Jeg synes, Christina skriver tekster som jeg altid læser med helt til enden og ofte med et smil om læben.

 

Brug din tid effektivt

– benyt et social medie værktøj til at sende dine opslag ud i verden

Det kan jo være svært at være tilgængelig på sociale medier hele tiden. Derfor kan du med fordel benytte et planlægningsværktøj som Hootsuite, der arbejder på tværs af forskellige sociale medier.

Hvis du kun laver opslag på Facebook, kan du jo benytte det værktøj som findes der. Men ellers er Hootsuite en god mulighed.

Hootsuite tilbyder en bred vifte af serviceydelser. Bl.a. kan du via et dashboard lægge dit planlagte indhold parat, så det bliver offentliggjort på tidspunkter hvor du ved din målgruppe er online. Det kan ske samtidig med du spiser middag, er til fest eller holder ferie sammen med familien. Smart ikke?

Det er i øvrigt muligt at afprøve værktøjet gratis i 30 dage, tjek det ud her: https://hootsuite.com/

God planlægning sparer tid

– vil du prøve min planlægningsoversigt af?

Måske kan det hjælpe dig til bedre overblik og struktur, når du planlægger dine SoMe aktiviteter?

Du er velkommen til at få min planlægningsoversigt.

Tryk på linket her – det koster kun din e-mailadresse: https://bit.ly/3eDxOhp

 

God planlægningslyst!

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med det.