Vælg en side

Ja, det lyder da besnærende og næsten for godt til at være sandt: Skab bedre tid til mere i dit liv.

Da du læste overskriften, var din første tanke sikkert som mange andre:
“Fantastisk, det må jeg fluks lære, så jeg hurtigt kan få tid til endnu mere!”

For tid er en mangelvare. Rigtig mange vil også gerne have mere tid, så de kan nå endnu mere.

 

Travlhed skaber en hjerne på overarbejde

For mange i dagens videnssamfund har kronisk travlt og føler sig tynget af dårlig samvittighed over ikke at have tid nok? Selvom det lykkes at frigøre tid til at arbejde mere, bliver opgaverne ved med at vælte ind. Det er nærmest umuligt at følge med alligevel.

Hjernen er hele tiden på overarbejde og prøver at sortere i alle de indtryk, vi hele tiden præsenterer den for. Det er lidt et liv i overhalingsbanen, hvor det kræver sin M/K at få både arbejds- og privatliv til at gå op i en højere enhed.

Det fortsætter jo bare i en uendelighed, med indtryk vi skal håndtere på alle tider af døgnet.

Kan du nikke genkendende til det, eller blot noget af det?

Det kunne jeg i hvert fald – engang.

Men sådan er det ikke længere.

For jeg er hoppet af det-kronisk-travle-højhastighedstog – og endda mens det drønede derudad. Jeg skal hilse og sige, at det gav en del skrammer, da jeg sprang af toget dengang. Fremgangsmåden kan ikke anbefales.

 

Tid til forandring?

For at komme til sagen, så er jeg siden ’springturen’ blevet meget mere bevidst om, hvad det gør ved os mennesker, når vi klør på for at udrette mere og mere non-stop.

Er du én af dem, der hele tiden er på jagt efter at skabe tid, så du kan nå alt det, du gerne vil?

Så læs endelig videre. For du kan helt sikkert have stor glæde af at høre om en nyudgivet bog, som jeg lige har læst. Den gjorde stort indtryk på mig.

Hvem ved – måske du ligefrem får lyst til at skifte strategi for din hjerne og få mere tid, hvis du også læser bogen?

 

Ikke mere snik snak

Nu vil jeg ikke trække den længere, nu må du altså høre om min oplevelse af bogen…

Bogen hedder ”Hjernefablen til den ambitiøse leder der har kronisk travlt”. Den er skrevet af Mirja Bang Hansen i samarbejde med Julie Beicker.

Med bogen ønsker Mirja Bang Hansen at vi læsere lærer vores lunefulde hjerne bedre at kende. Og vi bliver klædt på til at give hjernen de bedste betingelser for at skabe videnstid i hverdagens hektiske og komplekse videnssamfund. Samtidig med at vi lærer at passe på og udvikle den.

 

Min oplevelse af bogen:

  • Jeg synes, det er lykkes rigtig godt med at tage et virkelig komplekst emne som hjernen og bringe det ind i en ny og anderledes kontekst. Mirja Bang Hansen byder læseren ind i et fascinerende fabelunivers – og hendes måde at skrive på gør, at jeg bare har lyst til at læse videre.
  • Jeg oplever, der er adskillige lag i historien, forstået på den måde at bogen kan læses og opleves på mange forskellige måder. Ligesom den kan bruges både professionelt og privat.
  • Alt efter hvilken livssituation man står i som læser, får man forskelligt med sig. Jeg er helt sikker på, at jeg får nye oplevelser og detaljer med næste gang jeg læser bogen. For det er klart en bog som jeg vil læse mere end én gang – og (tro mig) det sker faktisk ikke så tit.
  • Historien kan helt sikkert også fungere godt som lydbog. For så vil lytteren rigtig kunne lade fantasien og billederne for det indre øje folde sig ud. Bogen er godt tænkt, den er velskrevet med skønne og ofte humoristiske beskrivelser. Samtidig er det en historie som bør give stof til eftertanke for den evig travle læser. Det er svært ikke at drage paralleller til egen hverdag.
  • Bogen gjorde stort indtryk på mig, jeg følte mig i den grad ramt af fortællingen. Undervejs svingede følelses-pendulet fra den ene yderlighed til den anden. Fra sorg og fortvivlelse over til en følelse af glæde, taknemmelighed og optimisme. Med andre ord historien favner vidt.
  • Jeg er kæmpe fan, og jeg glæder mig til der kommer flere bøger af samme slags. Mens jeg venter, læser jeg lige bogen igen – denne gang prøver jeg en anden læsemetode.

Vil du også gerne give din hjerne de bedste betingelser?

Jeg har lyst til at spørge lidt provokeret: ”Tør du lade være”?

Så vil jeg klart anbefale dig at lade bogen være din næste gave til dig selv og/eller én du holder meget af. Tryk på linket i slutningen af denne sætning og se hvor du kan købe Hjernefablen

Hvis du nu har fået lyst til at bruge noget af din kostbare tid på at læse bogen, vil jeg elske at høre om din læseoplevelse af den. Enten kan du skrive din kommentar nedenfor, alternativt sende en mail til maibritt@haandsraekning.dk

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med det.