Vælg en side

For nylig faldt jeg over Days Of The Year’s årskalender med beskrivelse af hvad de enkelte dage året igennem kaldes, og hvad man fejrer de respektive dage.

Har du nogensinde nærstuderet den kalender?

Hvis ja, så sad du måske som jeg imponeret tilbage over den kreativitet der er lagt for dagen. Utroligt, så mange forskellige ting der bliver fejret rundt omkring i verden hele året rundt.

En af de mere sjove er World Naked Gardening Day. Den har du misset for i år, for fejringen fandt sted i starten af maj. Men tanken for dagen er naturligvis at lave havearbejde nøgen.

Eller hvad med World Dream Day, som er i slutningen af september. Den sætter fokus på at udleve sine drømme og lave planer for at udnytte ens fulde livspotentiale.

Sådan kan jeg blive ved, men det er ikke bare sjov og ballade, for der er også rigtig mange seriøse tiltag i kalenderen. En af dem skal du høre om nu.

 

Dagen i dag er særlig

Ved du at dagen i dag er dedikeret til at hylde alle de der arbejder professionelt som virtuelle assistenter og dagen bruges til at skabe interesse for denne profession?

Det er en mærkedag, som er blevet fejret siden 2006, og dagen falder altid på den tredje fredag i maj.

Så i dag, fredag den 15. maj fejrer vi

International Virtual Assistants Day

Historisk set startede det hele tilbage til 1990’erne i USA, og det er siden hen blevet en hurtig voksende industri. Henimod slutningen af 90’erne blev IVAA – International Virtual Assistants Association grundlagt, og i dag er det en verdensomspændende non-profit organisation, som bl.a. er dedikeret til den faglige uddannelse og udvikling af virtuelle assistenter. Der er et aktivt netværk omkring organisationen, der holder til i Las Vegas, og som i dag tæller 600 medlemmer fordelt på 16 lande verden over. 

Igennem årene er der kommet flere aktører globalt, og det er fortsat en industri i rivende udvikling. Det er også det billede der tegner sig i det blogindlæg Delegated.com udgav i december 2019 – godt nok med udgangspunkt i amerikanske data. 

I de senere år er jobfunktionen også blevet mere udbredt i Danmark. Flere og flere vælger det almindelige lønmodtagerjob fra for at kaste sig ud i nye jobeventyr som selvstændig virtuel assistent, eller i daglig tale VA.  

Ved du ikke hvad en virtuel assistent er for én, så læs videre.

Hvad laver en virtuel assistent?

Ganske kort kan man sige, at en virtuel assistent er en selvstændig som på freelance basis løser en bred vifte af forskellige arbejdsopgaver for sine kunder. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvilke serviceydelser der tilbydes, meget afhænger af den erhvervserfaring den enkelte virtuelle assistent har med i bagagen.

Der kan være tale om et samarbejde på ad hoc projektbasis, men ofte er der tale om længerevarende engagementer, hvor den virtuelle assistent varetager specifikke arbejdsopgaver, f.eks. af administrativ, teknisk og marketingrelateret karakter.

Som navnet indikerer, arbejder den virtuelle assistent primært virtuelt og i mange tilfælde fra sit eget hjemmekontor, hvorfra hun/han samarbejder med et mindre antal kunder, som bor geografisk et andet sted. Kunderne er ofte andre soloselvstændige eller små virksomheder.

 

Der kan være mange grunde til at vælge et samarbejde med en virtuel assistent. I en tid med stor usikkerhed i samfundet kan det være ekstra interessant som lille virksomhed at søge mod mere fleksible løsninger, når der er brug for ekstra hænder.

4 gode grunde til at samarbejde med en virtuel assistent

Her får du fire bud på, hvorfor det kan give god mening at arbejde sammen med en virtuel assistent:

  • Få mere tid til at fokusere på din forretning, mens den virtuelle assistent varetager de mere rutineprægede opgaver, du synes stjæler din tid unødigt
  • Spar penge – den virtuelle assistent står selv for alt det praktiske omkring arbejdsplads, computer og telefon, da vedkommende arbejder virtuelt, ligesom du ikke skal bekymre dig om løn under sygdom, ferie eller pension m.v.
  • Kend dine omkostninger og undgå ubehagelige overraskelser da opgaver og pris på forhånd er aftalt, ligesom du løbende bliver holdt opdateret om fremdrift i opgaverne
  • Få en loyal sparringspartner du dagligt kan vende tanker og ideer med, livet som selvstændig er jo indimellem ensomt

 

Mange tak fordi du læste med til enden, jeg håber du lærte noget du ikke vidste allerede. Tilbage er der vist kun at sige…

Glædelig International Virtual Assistants Day – til alle mine virtuel assistent-kolleger rundt om i verden.

 

PS. Du får lige et hurtigt link til hjemmesiden for Days Of The Year, hvis du vil tjekke, hvad der skal fejres de kommende dage.

 

 

 

 

 

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med det.